dir="ltr"> Életrajz

 

 

A zenekar 1986-ban jött létre, Petrovity Zorán ötlete alapján. A regnáló kommunista rendszer visszásságainak, bűneinek, a magyarság nemzeti öntudatának, a múlt és a jelen hazugságainak problémáit is feszegető, szókimondó zenekar hamar a rendszer figyelmének kereszttűzébe került. A rendszeres rendőri zaklatás mindinkább megerősítette a zenekar hallgatóságát, növelve táborát. Így a hatalom az EF szalonképtelenné tételének egy finomabb módszerét választotta. Ahogy tette ezt a "rendszerváltással" is a kilencvenes évek elején. A zenekar célja változatlan, mint ahogy az ország urai, haszon élvezői is azok!  Rámutatni a kilétükre! A láthatatlan, az országot háttérből irányító, nemzettelen, valós erők személyére és sátáni tervére! 

Az önfeledt szórakozás is szívügyük! 

Következő koncert

 ---------------------------------------

 

 

 

 

--------------------------------------- 


 

A koncertnaptárunk folyamatosan frissül, ezért kísérjétek azt figyelemmel az alábbi linken:

ÖSSZES KONCERTÜNK

 

EF Webbolt Kosár

Sum total:   0 Ft
Go to cart

Feliratkozás hírlevélreHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

A weboldalt készítette:

EF ÉLETRAJZ

Valahol messze egy távoli galaxisban… Vagy tán nem is?...

 

Mottó: „…bármit tesztek, nem adjuk fel!”

 

Az 1970-es években Kádár újabb átverést készít elő. Tudja, hogy hatalmát zavartalanul úgy tudja fent tartani, ha az embereket becsapva látszat jólétben, cirkuszt adva a népnek biztosítja mindennapjait. Ez csak a csillogó felszín. A karácsonyi lego, narancs, banán, a nagy ívű majálisok, az olcsó kenyér, üdülés, iskoláztatás, orvosi ellátások mögött a nyugati bank világ kölcsöne áll. A cirkuszt teljessé a kontrollált megmondó emberek teszik, mint pl. Hofi. Ők a felszín alatt szunnyadó felszültség "lecsapó szelepei". A hatalom mindent elkövet, hogy "elaltassa" a népet, hogy az ne lásson a színfalak mögé. Ne ismerje fel a történelem hamisítást, kiszolgáltatottságunkat a párt kiváltságosainak, a Szovjetuniónak, majd a nyugati bankvilágnak! Így érünk a 80-as évekbe! A magyarok megrészegülve az odadobott alamizsnától nem látják a megtévesztő Kádár rendszer igazi célját! Ezeket a vak szemeket próbálja felnyitogatni a magyar skinhead mozgalom! 1986 ban megalakul az Egészséges Fejbőr, főként ezzel a céllal. Rámutasson a csalásra ébresztőt fújjon! Esélye nem sok. Mint láthatjuk két éven belül a hatalom fel akarva számolni a magyar skinhead mozgalmat koncepciós politikai pert indít!


EF1

Ez időben az első alap felállásban zenél a csapat: Petrovity, Czimmer, Szklenka, Hauke. Ez a felállás rögzíti a zenekar első demo felvételét. Ezen szerepelnek azok a napjainkban is aktuális, mára már kultikussá váló, meghatározó dalok, mint pl.: Turul madár, Lent a téren, Skinhead 8 parancsolat, Kiáltsd, hogy hatalom, Profit, Úgy szeretném, Ébredj! A teljesen amatőr körülmények közt felvett stúdió anyag elkészülte után a zenekar két tagja disszidál, Czimmert letartóztatják, Zorán meghúzza magát. Úgy néz ki a zenekarnak pályafutásának itt a vége! És ekkor meglepő fordulat történik. A közönségük tanújelét adva akaratának a gondolkodó MAGYAR ember erejével titokban, kéz alatt terjeszteni kezdi a demót! Ezzel a "halálából" visszahívva a csapatot! 1989 május 23.-án majd 3000 ember zsúfolódik össze a Petőfi csarnokban. Megemlítendő, hogy dobos és szólógitáros hiányában Zala ás Ványi Appa segíti ki a produkciót! Kedvező politikai szelek fújdogálnak!


EF2

1990-ben elkészül a második demó optimizmussal telve. A trió harmadik tagja a szakma nagy öregje: Ványi Appa a dobok mögött.

"Már csak területi kérdéseink rendeződjenek, és jó úton vagyunk!" -hangzik a lemez bevezetője. Úgy néz, ki a nagy diktatúra a Szovjetunió megbukik, az orosz csapatok elhagyják hazánkat! Felszabadulunk! Több párt rendszert! A nép ismét mámorban úszik. És ismét becsapnak minket! A hatalom marad ugyanazok kezén, a bankvilág, ami az oroszt is pénzelte benyújtja a számlát.

Csendben az örömujjongás mögött a "hátsó szobában" talán örökre eladósítja HAZÁNKAT elvéve összes pénzügyi önállóságunkat és még sok minden mást is, amiért apáink, nagyapáink dolgoztak meg! 1991-ben az EF búcsúkoncertjére készül. De látva helyzetünket hallatni kell hangját, nem hagyhatja abba! Az elkezdett út nem ért véget! Mazula Imre segítségével újrarögzíti immár 16 sávos magnón az 1988,1990-es demót és kiadja hivatalosan is. Egy új időszak kezdődik a zenekar életében. A skinhead mozgalom szépen lassan kibővül a magyar fiatalok nemzeti mozgalmává! Az EF elkezdi zenéjét a magyar népzenei hangulatot visszaadó hegedűre, furulyára, tárogatóra stb. írni.

Közönségét és tagjait kinézetük, zenei ízlésüktől függetlenül belső nemzeti tudatuk, elhivatottságuk tükrében várja soraiba. Megszületik a magyar nemzeti rock! Bár ezt akkor még nem nevezték ennek! Ezen időszak zenészei a két állandó tag mellett: Bankó Attila és Vraskó János.


EF3
 Elkészítik a nemzeti rock alapjának számító: Csodaszarvas albumot a Bikini stúdióban Németh Lojzi segítségével! Az ország formálódik, az emberekhez eljut a mondani való! Egyre több zenekar indul el ezen az úton! Egyre többen kezdenek el gondolkodni az elmúlt néhány évtized történésein, a történelmünk napjainkat is befolyásoló hatásán. A nemzeti kultúra felpezsdül. De az anyagi és szellemi jólét csak nem jön el! Túl sok itt belül az áruló, megtévesztett, vagy lefizetett magyartalan politikus! A láthatatlan pénz hatalom szorítása fullasztó! A Csodaszarvast később a Nem adjuk fel című lemez követi! Majd más nemzeti zenekarok ténykedésének is köszönhetően több tag cserére is sor kerül. Meghívja a zenekar Toi-t az egykori Akcióegység énekesét.

 


EF4

Rengeteg főleg a technikát érintő újítást próbálnak ki. A cél a számok minél profibb szintű előadása. A zenekar ezt követő időszakában több kritikát is kap főleg a törzs közönségétől, akik elveszni érzi egykori zenekarát annak régi stílusát. A fiúk viszont szeretnék az EF mondani valóját minél több helyre eljuttatni.

Zorán a közönség nyomása, és belső problémák hatása miatt feloszlatja a zenekart! Ekkor Mazula Imre megkeresi és rábeszéli Zoránt, hogy ne hagyja abba. Megalakul a Fejbőr a Magozott Cseresznye tagjai segítségével ami Czimmer János hiánya miatt nem veszi fel az Egészséges Fejbőr nevet. Ekkor kerül rögzítésre a régi tagokkal már elkezdett Mai Honfoglalók című album. Az időszak ideiglenes hamarosan ismét nagy átalakítás történik. A zenekarba két új tag kerül a H-599 zenekar egykori gitárosa Szilágyi Attila, aki hozza fiatal barátját, Fábián Attilát a dobok mögé. 
Mazula Imre marad a ritmus gitáros, vokál szekcióba, visszakerül a csapatba Czimmer és Jucus a gyönyörű női hang megvalósítójaként.


EF6

Így ismét Egészséges Fejbőrként kezdik meg az új cd anyag rögzítését saját stúdiójukban 2012.-ben "Szóljon az OI!" címmel. Ez az időszak is ideiglenesnek bizonyul a visszarendeződés az alap négyes felállásra elkerülhetetlennek látszik. A közönség akarata külső és belső konfliktusok Zorán alkohol problémái tarthatatlanná teszik a helyzetet. Lépnek a fiúk és mentve több évtizedes barátságukat megelőzik, a nagyobb bajt megszületik a megoldás. Az EF-ből kiválik Mazula Imre. A zenekar új felállása: Zorán, Czimmer, Szilágyi, Fábián marad. Így kezdenek neki az új album munkálataink! Az EGÉSZSÉGES FEJBŐR magyar nemzeti zenekarként ismét a magyar nép szolgálatába áll!!!

EF7